Zamieszczone przez crom.de
czy zna ktoś tę firmę - allegro
Zwiń
X
-
czy zna ktoś tę firmę - allegro
jak w opisie - firma
Otóż zamówiłem na allegro od nich skrzynię biegów do Polo żony. Padła mi skrzynia DKF. Kurier przywiózł skrzynię do warsztatu. Przez telefon zapewniali, że jest to na 100 % DKF. Mechanik stwierdził, że skrzynia ma po chamsku zeszlifowane miejsce, gdzie powinno być jej oznaczenie - kod. DKF jest, ale napisane flamastrem - zrobił dokładne zdjęcia przy wizycie kuriera.
Zaczynam walke o zwrot kasy - czy ktos miał z nimi do czynienia? Zastanawiam się, czy to po prostu wpadka, czy to oszuści?pozdrawiam - Darek
-
-
ruwado,
tu masz regulamin i sposób zwrotu:http://www.autovw.pl/pl/i/Regulamin-zakupow/15
Ruwado jak kupiłeś to na allegro "poza aukcją" czyli bez klikania "KUP TERAZ" to sprzedawcę możesz pocałować oczywiście za jego przyzwoleniem w wiadome miejsce.
Jeśli było "KUP TERAZ" a w aukcji było zaznaczone że przedmiot używany i sprzedający zwrotów nie przyjmuje to będzie problem.
Jeśli było "KUP TERAZ" a w aukcji był czas na zwrot xx dni to spokojnie odsyłasz skrzynię na własny koszt sprzedawcy, wysyłasz do niego maila z odstąpieniem od umowy wskazujesz konto i czekasz na kasę.
Jak się nie doczekasz to wtedy zwracasz się do allegro o działanie w ramach programu ochrony kupujących.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Marcello01ogólnie na allegro kupuje sie tylko pobraniowo nie raz zostałem oszukany ten portal nie chroni kupujących
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Marcello01ogólnie na allegro kupuje sie tylko pobraniowo nie raz zostałem oszukany ten portal nie chroni kupujących
Zamieszczone przez Agamek12Marcin, bez przesady... Wykonałem masę transakcji i to niejednokrotnie na kilkuset złotowe kwoty i tylko raz (2 tygodnie temu) kupiłem coś za pobraniem. Jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się, że ktoś mnie (lub ja kogoś) oszukał(-em)...
Zamieszczone przez Agamek12drogie rzeczy kupuję tylko od sprzedawców z długim stażem i wieloma komentarzami, ewentualnie z odbiorem osobistym...
Na razie stanęło na tym, że po kilku dniach w końcu kurier zabrał skrzynię z powrotem, a ja podziękowałem za przysyłanie następnych szrotów. Teraz czekam na zwrot kasy - najprawdopodobniej coś tam urwą, ale jeździć po sądach do Szczecina za 100 zł mi się nie opłaci.
Oby tylko zwrócili kasę - mam korespondencję mailową.
A skrzynię biegów zamówiłem drugą, regenerowaną z firmy
BCS - manualne skrzynie biegów - sprzedaż, naprawa skrzyni biegów. Regeneracja skrzyni biegów. Skrzynie biegów po regeneracji. Sprawdź czy jest u nas skrzynia biegów dla Ciebie. Bezpieczne zakupy - faktura i gwarancja.
znanej ze stron polo klub polska.
Skrzynia przyjechała z pełną dokumentacją w reklamowej teczce, z nowymi uszczelniaczami, zapakowana jak część do reaktora atomowego - mechanicy nie kryli zdumienia. No i zamówiłem około 11 00 godziny, na drugi dzień była z Sosnowca pod Warszawą około 14 00.
tak było
pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwado
A skrzynię biegów zamówiłem drugą, regenerowaną z firmy
BCS - manualne skrzynie biegów - sprzedaż, naprawa skrzyni biegów. Regeneracja skrzyni biegów. Skrzynie biegów po regeneracji. Sprawdź czy jest u nas skrzynia biegów dla Ciebie. Bezpieczne zakupy - faktura i gwarancja.
znanej ze stron polo klub polska.
Skrzynia przyjechała z pełną dokumentacją w reklamowej teczce, z nowymi uszczelniaczami, zapakowana jak część do reaktora atomowego - mechanicy nie kryli zdumienia. No i zamówiłem około 11 00 godziny, na drugi dzień była z Sosnowca pod Warszawą około 14 00.
tak było
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=50
Sądząc po rozmiarze firmy facet nadaje kilkadziesiąt skrzyń dziennie. W takim przypadku ma umowę z kurierem na podstawie której on sam już wstępnie pakuje towar na zbiorcze palety kierunkowe np. Wawa, Poznań, Kraków lub jakaś centralna sortownia firmy kurierskiej. Tacy klienci mają ten przywilej, że są obsługiwani na końcu dnia (17.00-19.00) co daje im możliwość całodziennego zbierania zamówień i wysyłania ich w dniu zamówienia, żeby na drugi dzień były na miejscu.
Pakowanie to też pochodna ilości wysyłek.
Jeśli skrzynię pakujesz w skrzynkę drewnianą która kosztuje cię 15-20pln to taka przesyłka jest taniej liczona niż skrzynia zawinięta w niezliczoną ilosc szmat lub folii bąbelkowej.
Komentarz
-
Komentarz